Nyílt Nap

TOP 6.8.2-15-HM1-2016-00001
A SZAKKÉPZÉS MINŐSÉGÉNEK, HATÉKONYSÁGÁNAK ÉS VONZEREJÉNEK JAVÍTÁSÁT, AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS TERJESZTÉSÉT CÉLZÓ HELYI PROGRAMOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 2018. november 29-én, délelőtt 10 órai kezdettel Nyílt Napot tartott a Fekete Sas Rendezvényházban.

A rendezvény a Hódmezővásárhelyi Foglalkoztatási Együttműködés, az ún. Paktum projekt részeként, főkéntaz álláskereső, közfoglalkoztatott és a munkaerőpiacra visszatérni kívánó felnőtteknek szólt, akik a munkaerő-piaci reintegráció érdekében új szakmát kívánnak elsajátítani, élni kívánnak a második szakma ingyenes megszerzésének lehetőségével.

Számukra a döntést, a szakmaválasztást elősegítendő előadások hangzottak el. Az előadók Fetzer Gábor, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhelyi Képviseleti Irodájának munkatársa, Bereczki Pál, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője, és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum három helyi tagintézményének igazgatói voltak. Köszöntőt mondott Orvosné Bánvölgyi Éva, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.

Az előadások során a megjelentek hasznos információkhoz juthattak a felnőttképzésről és a felnőttoktatásról, megtudhatták, mely iskolában milyen képzések folynak, és milyen képzések beindítása várható. Új ismereteket szerezhettek a felnőttkori tanulásról, az oktatásba való bekapcsolódás feltételeiről. Szó esett a hiányszakmákról, az egyes szakmákhoz kapcsolódó gazdasági kilátásokról, továbbtanulási, illetve elhelyezkedési lehetőségekről.

A Nyílt Nap a Szakképzési Centrum tagintézményeiben folytatódott, ahol szó szerint kinyitották az iskolák a kapuikat mind a tankötelezett, mind a felnőtt lakosság előtt.Azérdeklődők megtekinthették a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tankonyháját, majd ellátogattak mindhárom vásárhelyi tagintézménybe, ahol interaktív bemutatók során kaptak ízelítőt egy-egy szakma mesterfogásaiból. A nap végén hasznos információkkal térhettek haza, és reméljük, megerősödött bennük a szándék, hogy szeptemberben újra iskolapadba ülnek.

További képek megtekinthetők a galériában.