Szakmák Tábora 2017. június 28 - 30.

TOP 6.8.2-15-HM1-2016-00001
A SZAKKÉPZÉS MINŐSÉGÉNEK, HATÉKONYSÁGÁNAK ÉS VONZEREJÉNEK JAVÍTÁSÁT, AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS TERJESZTÉSÉT CÉLZÓ HELYI PROGRAMOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE

 

 

Tábor, de másképp!

Egy különleges, egyedi lehetőség felnőtteknek

 

Június utolsó napjaiban húsz felnőtt érezhette újra át a diákévek táborainak hangulatát: Mártélyon, a Bodnár Bertalan Oktatóközpontban kóstolhattak bele négy szakmába.

A kellemes környezetben kis csoportokban varrtak, korongoztak a résztvevők, próbálták az újraélesztést az ambu babán, illetve a számítástechnika titkaival ismerkedtek.

A fő szerep a gyakorlati foglalkozásoké volt, de voltak előadások is: a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselője, Fetzer Gábor általában a szakképzésekről és a megszerzett szakképesítés birtokában rendelkezésre álló lehetőségekről beszélt, Forró István fazekas mester a vásárhelyi fazekasságról, Lengyel Tünde, a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának gyakorlati oktatásvezetője a divat történetéről, a különböző korok öltözködési  stílusáról, Hézső Zoltánné tanárnő az egészséges életmódról, Kis Ágnes Netikett címmel az internet használatának illemszabályairól, Molnár Ákos a jövő vállalkozóinak adott tanácsokat, és Kormos Etelka diabétesz szakápoló saját szakmai életútján keresztül mutatta meg: nincs lehetetlen, ha az ember nem adja fel, és ragaszkodik kitűzött céljaihoz.

A tábor egyik fő célja az volt, hogy a jelenleg inaktív vagy közfoglalkoztatásban részt vevő felnőttek be tudjanak (bele merjenek) kapcsolódni a felnőttképzésekbe, és így az oklevél megszerzése után megnövekedett önbizalommal keressenek és találjanak megfelelő munkát, vagy indítsák el saját vállalkozásukat.   

A tanulás-, ismeretszerzés mellett természetesen jutott idő csapatépítésre, jó hangulatú beszélgetésekre és pihenésre is. A tábor zárásakor mindenki egyöntetűen azon a véleményen volt, hogy találkozunk mi még a Holt - Tisza partján, jövőre is jövünk!