„Szaktudással a siker útján”

TOP 6.8.2-15-HM1-2016-00001
A SZAKKÉPZÉS MINŐSÉGÉNEK, HATÉKONYSÁGÁNAK ÉS VONZEREJÉNEK JAVÍTÁSÁT, AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS TERJESZTÉSÉT CÉLZÓ HELYI PROGRAMOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE

 „Szaktudással a siker útján”

címmel tartott nyílt napot a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

A megszokottól eltérő formában és környezetben valósította meg az idei évben a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a Nyílt nap rendezvényét.

Újdonságát azt adta, hogy egy időben, három helyszínen, különböző rendezvények várták az érdeklődőket, melyek közül mindenki szabadon válogathatott kedve és ideje szerint. Másik talán még szembetűnőbb újszerű megközelítés, hogy a Szakképzési Centrum ezen rendezvénye kapcsán, nem csak jelképesen, kinyitotta kapuit a tanulni vágyó felnőttek előtt is. Tájékoztatást – és reményeink szerint kedvet csinálva - a felnőtt kori tanulás, szakképzettség megszerzéséhez, melyet színesített egy konkrét gyakorlati képzőhely bekapcsolása is a rendezvénybe.

 

 

Köszöntőjében Árva Nagy Sándorné főigazgató kiemelte, hogy nincs siker a hozzá vezető, olykor fáradságos munka nélkül. A Centrum iskolái megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy segítsék a tanulni vágyókat, felkészítve őket a munkaerőpiac kihívásaira, a többi, a tanulni vágyókon múlik: válasszanak kedvük szerinti képzést kínálatunkból.

Hegedűs Zoltán alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy manapság egy jó szakma többet érhet egy diplománál: a jó szakmunkásért versengenek a munkaadók.

Meszlényi Tamásné örömét fejezte ki, hogy a nyílt nap megnyitójának helyszíne a Kálvin téri fodrász szalon, és elmondta, hogy sok nagyszerű tanítvány került már ki a kezei alól, de a munka folytatódik: a versenyek, bemutatók továbbra is várják őket.

A nap a HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában folytatódott, ahol négy előadást hallhattak az érdeklődők: a felnőttoktatásról-, a felnőttképzésről-, városunk foglalkoztatási helyzetéről-, valamint a kamara szakképzésben vállalt szerepéről.

Déltől a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája várta színes bemutatókkal a látogatókat: volt álláskeresési-, és jogi tanácsadás, óralátogatási lehetőség, de a szakácsok és cukrászok remekeit is meg lehetett kóstolni, gyönyörködhettek a díszesen terített asztalokban, kipróbálhatták kézügyességüket a díszcsomagolások asztalánál, írhattak kompetencia-tesztet, hajtogathattak szalvétát, sőt még a katonai standot is felkereshették.

A rendezvény népszerűségét a látogatók száma bizonyítja, sokan voltak kíváncsiak a változatos, érdekes, informatív Nyílt napra, amely remélhetőleg segít nekik meghozni a döntést: merre induljanak a jövőbeni siker érdekében.

 

A rendezvény hangulatát és érdekességeit galériánkban látható képek szemléltetik.