Szakértő válaszol

Tisztelt Látogató!

 

Amennyiben kérdése van a képzésekkel kapcsolatban kérem küldje meg a szakertovalaszol@hiszk.hu email címre.

Válaszunkat hamarosan megküldjük.

 

Üdvözlettel: Orvosné Bánvölgyi Éva

                          szakmai főigazgató- helyettes

                          Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

 

There are 78 Comments

Olvastam hirdetésüket az induló szakmákról. Lehet-e még jelentkezni tehergépkocsi vezető képzésre?

Tisztelt Érdeklődő!

A képzés keresztfélévben indul 2019 januárjában a Kalmár Zsigmond tagintézményünkben. A jelentkezést már most meg lehet tenni személyesen az iskolában. Amennyiben szükségesnek látja kérhet időpontot az alábbi elérhetőségeken: 62/222-246 vagy, kalmar@hiszk.hu

Szeretnék eladó végzettséget szerezni, de már van két másik szakképesítésem. Ebben az esetben is ingyenesen tanulhatok?

Tisztelt Érdeklődő!

Állami rendszerben 2 szakma megszerzése ingyenes. Javasoljuk, hogy a jelentkezzen Corvin Mátyás tagintézményünkben (Hódmezővásárhely, Városház u. 1), s ott minden bizonyítványát mutassa be, mert azok pontos ismeretében tudjuk megválaszolni kérdését.

Tisztelt Iskola!

Jelenleg festő mellett dolgozom, betanított munkásként, de szeretném megszerezni a bizonyítványt. Ha jelentkezem a festő képzésre, kell-e gyakorlatot töltenem?

Tisztelt Érdeklődő!

A szakma megszerzésének feltétele a szükséges gyakorlati idő letöltése, és a szakmai vizsgán a gyakorlati vizsgarész eredményes teljesítése. Ehhez szükséges a képzés ideje alatt gyakorlaton részt venni. Mivel Ön ebben a szakmában dolgozik, lehetőség van arra, hogy a munkahelyén töltött gyakorlati idő beszámításra kerüljön.

Villanyszerelő szeretnék lenni, mikor indul a tanfolyam? Mikor vannak az órák?

Tisztelt Érdeklődő!

A villanyszerelő szakmai oktatás Kalmár Zsigmond tagintézményünkben indul 2018. szeptember 1-én. A jelentkezés és beiratkozás feltétele orvosi alkalmassági igazolás, bizonyítványok bemutatása, személyi okmányok rendelkezésre állása. A tanítás heti 2 délután lesz, kezdési időpontja 16 óra. Az oktatási napok meghatározása a jelentkezők igénye alapján történik, figyelembe véve a csoport számára legkedvezőbb megoldást. Kérem, vegye fel a kapcsolatot a tagintézménnyel: 62/222-246 vagy kalmar@hiszk.hu

A Corvinban szereztem eladó végzettséget. Szeretnék a szakács tanfolyamra beiratkozni. Mi szükséges ehhez?

Tisztelt Érdeklődő!

A beiratkozás feltétele, hogy rendelkezzen orvosi alkalmassági igazolással, amely nem tiltja el ennek a szakmának a gyakorlásától. Szükség van a végzettségeit igazoló dokumentumok bemutatására és a személyes okmányaira. A képzés elegendő jelentkező esetén indul esti munkarendben a Corvin Mátyás tagintézményünkben., melynek elérhetősége: corvin@hiszk.hu, 62/242-011

Szeretnék asztalos szakmát tanulni. Indul-e ilyen képzés?

Tisztelt Érdeklődő!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában indul esti oktatási formában elegendő létszám esetén asztalos képzés. Kérjük, szíveskedjen az iskolával felvenni a kapcsolatot, ahol részletes tájékoztatást kap a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról.  Elérhetőség: kalmar@hiszk.hu, 62/222-246

Tisztelt Iskola!

Pincér végzettséggel rendelkezem. Van-e arra lehetőség, hogy ingyenesen szakács végzettséget is szerezzek önöknél?

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben állami oktatási rendszerben 1 szakmai végzettségnél nem szerzett többet, lehetősége van ingyenesen megszerezni a második szakmai végzettséget is esti oktatás keretében. Szakács képzés 2018. szeptemberében indul Corvin Tagintézményünkben.

Tisztelt Szakértő! Olvastam a plakát tájékoztatóját a Szakmák táboráról. Milyen szakmákat lehet megismerni?

Kedves érdeklődő!A tábor programjában lehetőség nyílik a textilipari, informatikai, egészségügyi, kerámiaipari szakmák megismerésére és kipróbálására.A részletes tájékoztatót itt olvashatja programjainkról: http://hszc.hu/sites/hszc.hu/files/Program%202018.pdf

A szakmák tábora programról szeretnék kérdezni.

Kedves Érdeklődő!A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 2018. június 26-27-28-án álláskeresőknek, közfoglalkoztatottak részére szakmaválasztó, szakmaismertető rendezvényt szervez.A foglalkozásoknak egy Mártélyi oktatóközpont ad helyet. A táborban az ellátás ingyenes, a kiutazás busszal történik ez szintén ingyenes). A részletekről a jelentkezőket tájékoztatjuk. (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8. ; 62/202-475). 

Tisztelt Szakértő!Látam a honlapjukon a szakmák éjszakája programról. Mikor kezdődnek a felnőtteknek a programok a Korvinban?

Kedves Érdeklődő!Kérem, látogassa meg honlapunkat ahol részletes tájékoztatást kaphat a tagintézményeinkben megtekinthető, „kipróbálható” programokról. Tájékoztatásul az elérhetőség linkje: http://paktum.hszc.hu/node/26

Informatikai rendszerüzemeltető szakma érdekelne. Hol tanulhatok ilyen szakmát és milyen feltételekkel?

Kedves Érdeklődő!A szakképesítés az OKJ- ben szereplő 54 481 06 szakképesítés. Informatikai ágazatba tartozik. Érettségi végzettség szükséges a tanulmányok elkezdéséhez. A képzés hossza két év. A Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető. A részletekkel kapcsolatban keressen fel minket (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8. ; 62/202-475)

A vállalkozásom lemezlakatos karosszéria készítő tevékenységet folytat. Hol találok Vásárhelyen olyan felnőtteket, akiket kis átképzéssel alkalmazni tudnék a vállalkozásomban?

Kedves Érdeklődő!A Karosszérialakatos és a Hegesztő OKJ-s szakképesítés a Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető Hódmezővásárhelyen. A részletekkel kapcsolatban keressen fel minket (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8.; 62/202-475)

A tavalyi évben áprilisban volt a szakmák éjszakája és azt mondták, hogy jövőre is lesz. Mikor tervezik ezt?

Kedves Érdeklődő!

2018. április 13-án lesz a Szakmák Éjszakája 2018.-as rendezvény. A részleteket a honlapunkon megtalálja.

Tisztelt Címzett!

 

A 2018 őszén induló képzéseikre szeretném előzetes jelentkezésemet leadni. A tanfolyamok közül a bérügyintéző vagy társadalombiztosítási ügyintéző érdekelne

További információkat az alábbi email címre szeretnék kérni. (…)

Kedves érdeklődő!

Köszönjük érdeklődését. A jelentkezés lebonyolításához szükség van a személyes adatainak megadására. Kérem jelentkezzen a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. (Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.).

Tisztelt Szakértő!

Számítógépes képzések indulásával kapcsolatban kérdezném.

INGYENES “Első lépések a digitális világba” című, 35 órás intenzív informatika tanfolyam indul a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A kezdő tanfolyam 2018. március 7-én kezdődik (beiratkozás március 6-ig). Az április hónapban Hódmezővásárhelyen is elérhetőek képzéseink, kövesse honlapunk információit.

…Villanyszerelő képzésben tanult a fiam, lehet e kőműves ingyenes képzésben…?

Kedves Érdeklődő!

A második szakképesítés megszerzése ingyenesen elérhető. A Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető. Jelentkezési lapért kérem, keresse fel a Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját (Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky u. 7-9.).

Tisztelt Szakértő!

Hódmezővásárhelyen lakom, gimnáziumi érettségivel rendelkezem, érdeklődöm milyen képzésekben vehetek részt? Jelenleg részmunkaidőben dolgozom az egészségügyben, azt nem szeretném otthagyni.

Kedves Érdeklődő!

A munkahely megtartása mellett lehetősége van felnőttoktatásban, vagy felnőttképzésben tanulni. Ha jól értem nem rendelkezik szakképesítéssel.

Az érettségi megléte lehetőséget biztosít, nem csak az alap szakképesítések, hanem az érettségihez kötött szakképesítések megszerzésére is. Hódmezővásárhelyen is lehetősége van ingyenesen az egészségügy ágazatban szakképesítést szereznie a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. (Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.). A konkrét lehetőségekkel kapcsolatban keresse meg A Hódmezővásárhelyi SZC központi irodáját (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8.).

 

Kedves Iroda! Informatikai képzés érdekelne. Mikor indul? Válaszukat megköszönöm.

 

Kedves Érdeklődő!

2018 január 20-tól indulnak újra ingyenes alapszíntű informatikai képzéseink. Kérem a további részletekért keresse felnőttképzési irodánkat.

 Láttam a honlapjukon a nyílt nap plakátját és az iránt érdeklődöm, hogy csak négy óra után tudnék menni, akkor lesz e még program?

 

Kedves Érdeklődő!

Természetesen várjuk szeretettel. A programok megrendezését 17.00 óráig tervezzük, de ha előtte érkezik abban az esetben is szívesen tájékoztatjuk.

 Terveznek e tájékoztatót az induló képzésekkel kapcsolatban?

 November 23-án szakképzési Nyílt napot rendezünk. A tervezett programok között tájékoztató előadások és bemutatók is megtalálhatóak. Kérem, kövesse honlapunkat a részletes információk tekintetében.

 Mikor van nyitva a felnőttképzési iroda?

 Hétfőtől – csütörtökig. 8.00-16.00-igPénteken. 8.00-13.00-ig.

 Szakács képzés érdekelne. Indítanak e valamikor ilyet?

 Előre láthatóan az év végén indul szakács tanfolyamunk. A képzés hossza 7 hónap. Az OKJ-ban megtalálható Szakács végzettséget biztosít. Kérem, keresse felnőttképzési ügyintézőnket.

 

Milyen végzettséget kapok a sikeres vizsga letételével?

 

Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő államilag elismert szakképesítést kapnak a sikeresen vizsgázók, ami alapján az ún. Europass bizonyítvány is igényelhető a vizsgaközponttól (külföldi munkavégzéséhez több nyelven kérhető nemzetközi megfeleltetés).

Mikor vannak a képzések és hány órakor?

Intenzív, heti 5 délelőtti elfoglaltság 8.00-14.00 óra között.

 

Be lehet-e e kapcsolódni a már elindult tanfolyamba?

Igen, elfogadjuk még a jelentkezést ez esetben is, általában az összes óraszám 20%-át nem meghaladó hiányzás esetén.

Oldalak