Szakértő válaszol

Tisztelt Látogató!

 

Amennyiben kérdése van a képzésekkel kapcsolatban kérem küldje meg a szakertovalaszol@hiszk.hu email címre.

Válaszunkat hamarosan megküldjük.

 

Üdvözlettel: Orvosné Bánvölgyi Éva

                          szakmai főigazgató- helyettes

                          Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

 

There are 92 Comments

Tisztelt Címzett!

Érdeklődni szeretnék, hogy felnőttképzés keretein belül esti tagozaton mikor indul legközelebb pincér képzés Önöknél?

Ha indul hogyan alakul az elméleti és gyakorlati oktatás (milyen napokon, mettől-meddig várható az oktatás időtartalma)?

Milyen költsége van az oktatásnak?

Ki van-e kötve a megengedett hiányzás?

Kell-e gyakorlati helyet biztosítani?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Pincér képzés esti oktatásban legközelebb 2019. szeptember 1-vel indul elegendő létszám esetén. Jelentkezni a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Szakgimnáziumában lehet.

Az oktatás ingyenes, ha a jelentkezőnek eddig csak 1 állami rendszerben szerzett szakmai végzettsége van.

Kérdésével az érintett tagintézményünkhöz fordulhat a 62/ 242-011 telefonszámon vagy corvin@hiszk.hu e-mail címen. Az iskola állapítja meg az oktatás időbeosztását a szakmai programja alapján figyelembe véve a jelentkezők igényeit a tanítási napokra vonatkozóan.

Köszönjük érdeklődését!

Tisztelt Ügyintéző!

Arról szeretnék információt kérni, hogy a következő tanévben fognak e cukrász OKJ-s képzést indítani, ha igen akkor milyen képzési formában?
Illetve Önöknél van-e lehetőség államilag támogatottan megszerezni az OKJ-s képzést?  

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája indít cukrász képzést, melynek részleteiről az iskola honlapján tájékozódhat.

Felnőttoktatás formájában is van lehetőség állami támogatást igénybe venni, (esti oktatás keretében). Legközelebb cukrász szakmai képesítés megszerzésére irányuló felkészítést 2020 szeptemberében indítunk.

Jelentkezni, regisztrálni most is lehet, és érdemes! Ha megadja elérhetőségeit értesíteni tudjuk az ingyenesen induló képzéseinkről.

A regisztráció nem jár kötelezettséggel bármikor lemondható.

Szép napot! 

Le szeretném tenni a cukrász szakot és az interneten úgy láttam önöknél le lehet tenni felnőtt képzésen, azaz esti tagozaton! 

Érdeklődnék, hogy hogy zajlik milyen feltételeknek kell megfelelni, minden információ érdekelne róla! 

Előre is köszönöm a választ! 

Tisztelt Érdeklődő!

A 25. életév betöltését követően kizárólag felnőttoktatásban kezdheti meg tanulmányait. A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Tagintézménye cukrász szakmában felnőttoktatás keretében később fogja meghirdetni tervezett képzését, ami az iskola honlapján lesz elérhető.

Kérdésével az érintett tagintézményünkhöz fordulhat a 62/ 242-011 telefonszámon vagy corvin@hiszk.hu e-mail címen.

Köszönjük érdeklődését!

Tisztelt Titkárság!
 
A 2018.november 23-án a Szentesi Szuperinfóban megjelentekről szeretném kérni tájékoztatásukat. Ingyenes, IKER képzést hirdettek munka mellett teljesíthető időbeosztásban. Oldalukon annyi információt szereztem,hogy alapszintű informatikai képzésről van szó, mely Szentesen is indul.
 

Szeretném kérni minderről további tájékoztatásukat, amennyiben még aktuálisan fogadnak jelentkezőket.

Továbbá szeretnék érdeklődni szintén az oldalukon hirdetett, számítógépes adatrögzítő képzéssel kapcsolatban, amennyiben ez is ingyenes, felnőttképzés, esetlegesen még aktuálisan lehet csatlakozni, Szentes környéki településen van oktatás. 42 éves vagyok, gimnáziumi érettségim van, hétfőtől péntekig dolgozom délelőttös munkarendben.

Fáradozásukat előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését.

A Szuperinfóban az IKER1 "Első lépések a digitális világba (eng szám: E-001386/2015/D001)"  ingyenes képzésünket hirdettük, mely a szentesi Pollák tagintézményünkben Sz-Cs-P napokon lesz, 15:00-19:00 illetve 19:40-ig.

A képzés akkor indul, amikor összejön a 10 fő jelentkező (lehet, hogy januárra csúszik az ünnepek miatt).

Jelentkezni jelentkezési lap kitöltésével az iskolában lehet, de a hirdetésben megadott telefonon, vagy válasz e-mailen is lehet előzetes jelentkezést tenni.

A" Számítógépes adatrögzítő OKJ 31 346 02" képzés támogatott (ingyenes) felnőttképzés formájában jelenleg nem indul, fizetős képzéseket a jelentkezések függvényében szervezünk.

Bízom abban, hogy tájékoztatásunk támpontot ad Önnek tanulmányaihoz, és hamarosan üdvözölhetjük Önt valamely képzésünkön.

Tisztelt HSZC!

Érdeklődöm hogy Szentesen indítják-e a következő tanfolyamot?
 
32 582 02  
Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő)  
E-001386/2015/A021  
 
Segítségüket köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelte a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumot.

 Intézményünk - a közeljövőben is  - bármikor, rugalmasan indít

Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő), felnőttképzési nyt. száma: E-001386/2015/A021 képzést csoportos megrendelés/jelentkezés alapján, kölcsönösen egyeztetett kondíciók szerint Szentesen is.

Amennyiben érdeklődése csoportos (egyidejűleg több résztvevő) képzésére irányul, további megbeszélés érdekében kérem keressen bármely elérhetőségünkön (ld. aláírás alatt).

Amennyiben egyedi, 1-3 főre vonatkozó képzési igényről van szó, akkor a képzést a megfelelő számú jelentkező megléte esetén indítjuk.

Amennyiben Ön válaszlevélben tájékoztat arról, hogy csoportos vagy egyéni jelentkezésről van szó, szívesen nyújtunk bővebb felvilágosítást.

A továbbiakban szívesen állok az Ön rendelkezésére,

Tisztelt Ügyintéző!

Szeretnék még pár információt kérni a Hódmezővásárhelyen induló targoncavezetői képzésről.
 
Hány féle gépcsoport van és mik azok?
 
Milyen fajta egészségügyi vizsgálat szükséges?
 
A vezetői engedély meddig érvényes?
 
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Kérdéseire a következő válaszokat tudom adni:
 
Az OKJ 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Targoncavezető) képzés elvégzése a következő gépek kezelésére képes államilag elismert szakképesítést nyújtani:
 
7.3.6.1. Vezetőüléses targoncák
7.3.6.2. Vezetőállásos targoncák
7.3.6.3. Gyalogkíséretű targoncák
 
Egészségügyi követelmény:  foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvosa által kell igazolni a szakmai alkalmasságot.
 
Vezetői engedély érvényessége: a gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez a képzést ki kell egészíteni egy hatósági vizsgával. A jogosítvány érvényessége az orvos által megadott alkalmassági időhöz kötött, ha lejár újbóli orvosi vizsgálattal lehet meghosszabbítani. (Ezen kívül volt már rá példa, hogy a jogosítványok érvényessége jogszabályváltozás miatt korlátozódott, de ez nem jellemző.)
 
Bízom abban, hogy tudtam segíteni Önnek a válaszokkal.

Tisztelt Ügyintéző!

Szeretnék információt kérni az Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Targoncavezető) képzésről.
 
Hódmezővásárhelyen fog-e indulni ilyen képzés a közeljövőben, mennyibe kerül összesen a képzés és mennyi ideig tart?
 
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!
 
Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelte a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumot.
 
Intézményünk - a közeljövőben is  - bármikor, rugalmasan indít OKJ 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Targoncavezető), felnőttképzési nyt. száma: E-001386/2015/A022 képzést csoportos megrendelés/jelentkezés alapján, kölcsönösen egyeztetett kondíciók szerint Hódmezővásárhelyen is.
 
Amennyiben érdeklődése csoportos (egyidejűleg több résztvevő) képzésére irányul, további megbeszélés érdekében kérem keressen bármely elérhetőségünkön (ld. aláírás alatt).
 
Amennyiben egyedi, 1-3 főre vonatkozó képzési igényről van szó, akkor a képzést a megfelelő számú jelentkező megléte esetén indítjuk.
 
Amennyiben Ön válaszlevélben tájékoztat arról, hogy csoportos vagy egyéni jelentkezésről van szó, szívesen nyújtunk bővebb felvilágosítást.
 
A továbbiakban szívesen állok az Ön rendelkezésére,

Olvastam hirdetésüket az induló szakmákról. Lehet-e még jelentkezni tehergépkocsi vezető képzésre?

Tisztelt Érdeklődő!

A képzés keresztfélévben indul 2019 januárjában a Kalmár Zsigmond tagintézményünkben. A jelentkezést már most meg lehet tenni személyesen az iskolában. Amennyiben szükségesnek látja kérhet időpontot az alábbi elérhetőségeken: 62/222-246 vagy, kalmar@hiszk.hu

Szeretnék eladó végzettséget szerezni, de már van két másik szakképesítésem. Ebben az esetben is ingyenesen tanulhatok?

Tisztelt Érdeklődő!

Állami rendszerben 2 szakma megszerzése ingyenes. Javasoljuk, hogy a jelentkezzen Corvin Mátyás tagintézményünkben (Hódmezővásárhely, Városház u. 1), s ott minden bizonyítványát mutassa be, mert azok pontos ismeretében tudjuk megválaszolni kérdését.

Tisztelt Iskola!

Jelenleg festő mellett dolgozom, betanított munkásként, de szeretném megszerezni a bizonyítványt. Ha jelentkezem a festő képzésre, kell-e gyakorlatot töltenem?

Tisztelt Érdeklődő!

A szakma megszerzésének feltétele a szükséges gyakorlati idő letöltése, és a szakmai vizsgán a gyakorlati vizsgarész eredményes teljesítése. Ehhez szükséges a képzés ideje alatt gyakorlaton részt venni. Mivel Ön ebben a szakmában dolgozik, lehetőség van arra, hogy a munkahelyén töltött gyakorlati idő beszámításra kerüljön.

Villanyszerelő szeretnék lenni, mikor indul a tanfolyam? Mikor vannak az órák?

Tisztelt Érdeklődő!

A villanyszerelő szakmai oktatás Kalmár Zsigmond tagintézményünkben indul 2018. szeptember 1-én. A jelentkezés és beiratkozás feltétele orvosi alkalmassági igazolás, bizonyítványok bemutatása, személyi okmányok rendelkezésre állása. A tanítás heti 2 délután lesz, kezdési időpontja 16 óra. Az oktatási napok meghatározása a jelentkezők igénye alapján történik, figyelembe véve a csoport számára legkedvezőbb megoldást. Kérem, vegye fel a kapcsolatot a tagintézménnyel: 62/222-246 vagy kalmar@hiszk.hu

A Corvinban szereztem eladó végzettséget. Szeretnék a szakács tanfolyamra beiratkozni. Mi szükséges ehhez?

Tisztelt Érdeklődő!

A beiratkozás feltétele, hogy rendelkezzen orvosi alkalmassági igazolással, amely nem tiltja el ennek a szakmának a gyakorlásától. Szükség van a végzettségeit igazoló dokumentumok bemutatására és a személyes okmányaira. A képzés elegendő jelentkező esetén indul esti munkarendben a Corvin Mátyás tagintézményünkben., melynek elérhetősége: corvin@hiszk.hu, 62/242-011

Szeretnék asztalos szakmát tanulni. Indul-e ilyen képzés?

Tisztelt Érdeklődő!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában indul esti oktatási formában elegendő létszám esetén asztalos képzés. Kérjük, szíveskedjen az iskolával felvenni a kapcsolatot, ahol részletes tájékoztatást kap a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról.  Elérhetőség: kalmar@hiszk.hu, 62/222-246

Tisztelt Iskola!

Pincér végzettséggel rendelkezem. Van-e arra lehetőség, hogy ingyenesen szakács végzettséget is szerezzek önöknél?

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben állami oktatási rendszerben 1 szakmai végzettségnél nem szerzett többet, lehetősége van ingyenesen megszerezni a második szakmai végzettséget is esti oktatás keretében. Szakács képzés 2018. szeptemberében indul Corvin Tagintézményünkben.

Tisztelt Szakértő! Olvastam a plakát tájékoztatóját a Szakmák táboráról. Milyen szakmákat lehet megismerni?

Kedves érdeklődő!A tábor programjában lehetőség nyílik a textilipari, informatikai, egészségügyi, kerámiaipari szakmák megismerésére és kipróbálására.A részletes tájékoztatót itt olvashatja programjainkról: http://hszc.hu/sites/hszc.hu/files/Program%202018.pdf

A szakmák tábora programról szeretnék kérdezni.

Kedves Érdeklődő!A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 2018. június 26-27-28-án álláskeresőknek, közfoglalkoztatottak részére szakmaválasztó, szakmaismertető rendezvényt szervez.A foglalkozásoknak egy Mártélyi oktatóközpont ad helyet. A táborban az ellátás ingyenes, a kiutazás busszal történik ez szintén ingyenes). A részletekről a jelentkezőket tájékoztatjuk. (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8. ; 62/202-475). 

Tisztelt Szakértő!Látam a honlapjukon a szakmák éjszakája programról. Mikor kezdődnek a felnőtteknek a programok a Korvinban?

Kedves Érdeklődő!Kérem, látogassa meg honlapunkat ahol részletes tájékoztatást kaphat a tagintézményeinkben megtekinthető, „kipróbálható” programokról. Tájékoztatásul az elérhetőség linkje: http://paktum.hszc.hu/node/26

Informatikai rendszerüzemeltető szakma érdekelne. Hol tanulhatok ilyen szakmát és milyen feltételekkel?

Kedves Érdeklődő!A szakképesítés az OKJ- ben szereplő 54 481 06 szakképesítés. Informatikai ágazatba tartozik. Érettségi végzettség szükséges a tanulmányok elkezdéséhez. A képzés hossza két év. A Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető. A részletekkel kapcsolatban keressen fel minket (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8. ; 62/202-475)

A vállalkozásom lemezlakatos karosszéria készítő tevékenységet folytat. Hol találok Vásárhelyen olyan felnőtteket, akiket kis átképzéssel alkalmazni tudnék a vállalkozásomban?

Kedves Érdeklődő!A Karosszérialakatos és a Hegesztő OKJ-s szakképesítés a Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető Hódmezővásárhelyen. A részletekkel kapcsolatban keressen fel minket (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8.; 62/202-475)

A tavalyi évben áprilisban volt a szakmák éjszakája és azt mondták, hogy jövőre is lesz. Mikor tervezik ezt?

Kedves Érdeklődő!

2018. április 13-án lesz a Szakmák Éjszakája 2018.-as rendezvény. A részleteket a honlapunkon megtalálja.

Tisztelt Címzett!

 

A 2018 őszén induló képzéseikre szeretném előzetes jelentkezésemet leadni. A tanfolyamok közül a bérügyintéző vagy társadalombiztosítási ügyintéző érdekelne

További információkat az alábbi email címre szeretnék kérni. (…)

Kedves érdeklődő!

Köszönjük érdeklődését. A jelentkezés lebonyolításához szükség van a személyes adatainak megadására. Kérem jelentkezzen a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. (Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.).

Tisztelt Szakértő!

Számítógépes képzések indulásával kapcsolatban kérdezném.

INGYENES “Első lépések a digitális világba” című, 35 órás intenzív informatika tanfolyam indul a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A kezdő tanfolyam 2018. március 7-én kezdődik (beiratkozás március 6-ig). Az április hónapban Hódmezővásárhelyen is elérhetőek képzéseink, kövesse honlapunk információit.

…Villanyszerelő képzésben tanult a fiam, lehet e kőműves ingyenes képzésben…?

Kedves Érdeklődő!

A második szakképesítés megszerzése ingyenesen elérhető. A Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető. Jelentkezési lapért kérem, keresse fel a Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját (Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky u. 7-9.).

Tisztelt Szakértő!

Hódmezővásárhelyen lakom, gimnáziumi érettségivel rendelkezem, érdeklődöm milyen képzésekben vehetek részt? Jelenleg részmunkaidőben dolgozom az egészségügyben, azt nem szeretném otthagyni.

Kedves Érdeklődő!

A munkahely megtartása mellett lehetősége van felnőttoktatásban, vagy felnőttképzésben tanulni. Ha jól értem nem rendelkezik szakképesítéssel.

Az érettségi megléte lehetőséget biztosít, nem csak az alap szakképesítések, hanem az érettségihez kötött szakképesítések megszerzésére is. Hódmezővásárhelyen is lehetősége van ingyenesen az egészségügy ágazatban szakképesítést szereznie a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. (Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.). A konkrét lehetőségekkel kapcsolatban keresse meg A Hódmezővásárhelyi SZC központi irodáját (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8.).

 

Kedves Iroda! Informatikai képzés érdekelne. Mikor indul? Válaszukat megköszönöm.

 

Kedves Érdeklődő!

2018 január 20-tól indulnak újra ingyenes alapszíntű informatikai képzéseink. Kérem a további részletekért keresse felnőttképzési irodánkat.

Oldalak