Szakértő válaszol

Tisztelt Látogató!

 

Amennyiben kérdése van a képzésekkel kapcsolatban kérem küldje meg a szakertovalaszol@hiszk.hu email címre.

Válaszunkat hamarosan megküldjük.

 

Üdvözlettel: Nagy Norbert

                          szakmai főigazgató- helyettes

                          Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

 

There are 64 Comments

Tisztelt Szakértő! Olvastam a plakát tájékoztatóját a Szakmák táboráról. Milyen szakmákat lehet megismerni?

Kedves érdeklődő!A tábor programjában lehetőség nyílik a textilipari, informatikai, egészségügyi, kerámiaipari szakmák megismerésére és kipróbálására.A részletes tájékoztatót itt olvashatja programjainkról: http://hszc.hu/sites/hszc.hu/files/Program%202018.pdf

A szakmák tábora programról szeretnék kérdezni.

Kedves Érdeklődő!A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 2018. június 26-27-28-án álláskeresőknek, közfoglalkoztatottak részére szakmaválasztó, szakmaismertető rendezvényt szervez.A foglalkozásoknak egy Mártélyi oktatóközpont ad helyet. A táborban az ellátás ingyenes, a kiutazás busszal történik ez szintén ingyenes). A részletekről a jelentkezőket tájékoztatjuk. (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8. ; 62/202-475). 

Tisztelt Szakértő!Látam a honlapjukon a szakmák éjszakája programról. Mikor kezdődnek a felnőtteknek a programok a Korvinban?

Kedves Érdeklődő!Kérem, látogassa meg honlapunkat ahol részletes tájékoztatást kaphat a tagintézményeinkben megtekinthető, „kipróbálható” programokról. Tájékoztatásul az elérhetőség linkje: http://paktum.hszc.hu/node/26

Informatikai rendszerüzemeltető szakma érdekelne. Hol tanulhatok ilyen szakmát és milyen feltételekkel?

Kedves Érdeklődő!A szakképesítés az OKJ- ben szereplő 54 481 06 szakképesítés. Informatikai ágazatba tartozik. Érettségi végzettség szükséges a tanulmányok elkezdéséhez. A képzés hossza két év. A Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető. A részletekkel kapcsolatban keressen fel minket (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8. ; 62/202-475)

A vállalkozásom lemezlakatos karosszéria készítő tevékenységet folytat. Hol találok Vásárhelyen olyan felnőtteket, akiket kis átképzéssel alkalmazni tudnék a vállalkozásomban?

Kedves Érdeklődő!A Karosszérialakatos és a Hegesztő OKJ-s szakképesítés a Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető Hódmezővásárhelyen. A részletekkel kapcsolatban keressen fel minket (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8.; 62/202-475)

A tavalyi évben áprilisban volt a szakmák éjszakája és azt mondták, hogy jövőre is lesz. Mikor tervezik ezt?

Kedves Érdeklődő!

2018. április 13-án lesz a Szakmák Éjszakája 2018.-as rendezvény. A részleteket a honlapunkon megtalálja.

Tisztelt Címzett!

 

A 2018 őszén induló képzéseikre szeretném előzetes jelentkezésemet leadni. A tanfolyamok közül a bérügyintéző vagy társadalombiztosítási ügyintéző érdekelne

További információkat az alábbi email címre szeretnék kérni. (…)

Kedves érdeklődő!

Köszönjük érdeklődését. A jelentkezés lebonyolításához szükség van a személyes adatainak megadására. Kérem jelentkezzen a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. (Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.).

Tisztelt Szakértő!

Számítógépes képzések indulásával kapcsolatban kérdezném.

INGYENES “Első lépések a digitális világba” című, 35 órás intenzív informatika tanfolyam indul a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A kezdő tanfolyam 2018. március 7-én kezdődik (beiratkozás március 6-ig). Az április hónapban Hódmezővásárhelyen is elérhetőek képzéseink, kövesse honlapunk információit.

…Villanyszerelő képzésben tanult a fiam, lehet e kőműves ingyenes képzésben…?

Kedves Érdeklődő!

A második szakképesítés megszerzése ingyenesen elérhető. A Hódmezővásárhelyi SZC szakmai kínálatában felnőttoktatás keretében is megszerezhető. Jelentkezési lapért kérem, keresse fel a Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját (Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky u. 7-9.).

Tisztelt Szakértő!

Hódmezővásárhelyen lakom, gimnáziumi érettségivel rendelkezem, érdeklődöm milyen képzésekben vehetek részt? Jelenleg részmunkaidőben dolgozom az egészségügyben, azt nem szeretném otthagyni.

Kedves Érdeklődő!

A munkahely megtartása mellett lehetősége van felnőttoktatásban, vagy felnőttképzésben tanulni. Ha jól értem nem rendelkezik szakképesítéssel.

Az érettségi megléte lehetőséget biztosít, nem csak az alap szakképesítések, hanem az érettségihez kötött szakképesítések megszerzésére is. Hódmezővásárhelyen is lehetősége van ingyenesen az egészségügy ágazatban szakképesítést szereznie a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. (Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.). A konkrét lehetőségekkel kapcsolatban keresse meg A Hódmezővásárhelyi SZC központi irodáját (Hódmezővásárhely, Andrássy u. 3/8.).

 

Kedves Iroda! Informatikai képzés érdekelne. Mikor indul? Válaszukat megköszönöm.

 

Kedves Érdeklődő!

2018 január 20-tól indulnak újra ingyenes alapszíntű informatikai képzéseink. Kérem a további részletekért keresse felnőttképzési irodánkat.

 Láttam a honlapjukon a nyílt nap plakátját és az iránt érdeklődöm, hogy csak négy óra után tudnék menni, akkor lesz e még program?

 

Kedves Érdeklődő!

Természetesen várjuk szeretettel. A programok megrendezését 17.00 óráig tervezzük, de ha előtte érkezik abban az esetben is szívesen tájékoztatjuk.

 Terveznek e tájékoztatót az induló képzésekkel kapcsolatban?

 November 23-án szakképzési Nyílt napot rendezünk. A tervezett programok között tájékoztató előadások és bemutatók is megtalálhatóak. Kérem, kövesse honlapunkat a részletes információk tekintetében.

 Mikor van nyitva a felnőttképzési iroda?

 Hétfőtől – csütörtökig. 8.00-16.00-igPénteken. 8.00-13.00-ig.

 Szakács képzés érdekelne. Indítanak e valamikor ilyet?

 Előre láthatóan az év végén indul szakács tanfolyamunk. A képzés hossza 7 hónap. Az OKJ-ban megtalálható Szakács végzettséget biztosít. Kérem, keresse felnőttképzési ügyintézőnket.

 

Milyen végzettséget kapok a sikeres vizsga letételével?

 

Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő államilag elismert szakképesítést kapnak a sikeresen vizsgázók, ami alapján az ún. Europass bizonyítvány is igényelhető a vizsgaközponttól (külföldi munkavégzéséhez több nyelven kérhető nemzetközi megfeleltetés).

Mikor vannak a képzések és hány órakor?

Intenzív, heti 5 délelőtti elfoglaltság 8.00-14.00 óra között.

 

Be lehet-e e kapcsolódni a már elindult tanfolyamba?

Igen, elfogadjuk még a jelentkezést ez esetben is, általában az összes óraszám 20%-át nem meghaladó hiányzás esetén.

 

Vagyonőr képzés érdekel. Hol lehet jelentkezni a kiválasztott képzésre és mi a felvételi feltétel?

 

A képzésről felvilágosítást a Csongrád Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalaiban lehet kérni és a tagintézményeinkben, ahol a képzés megvalósul. Lásd előző kérdés - válasz.

A jelentkezés feltételei változóak, az adott tanfolyam függvénye, melyre szintén a Járási Hivatal munkatársai és a HSZC felnőttképzési ügyintézői tudnak válaszolni.

Kérem, a részletekkel kapcsolatban keressem meg felnőttképzési ügyintézőinket. (62/202-475).

 

Milyen képzések és milyen helyszínen indulnak ősszel a Hódmezővásárhelyi SZC-nél regisztrált álláskeresők részére, ami ingyenes?

 

·         Élelmiszer- és vegyiáru eladó 3 csoport a makói, a hódmezővásárhelyi és a csongrádi iskolánkban

·         Vendéglátó eladó Makón a Návay Lajos Szakgimnáziumban és Szentesen a Zsoldos Ferenc Szakgimnáziumban

·         Bérügyintéző Hódmezővásárhelyen az Eötvös József Szakgimnáziumban

·         Boltvezető Szentesen a Zsoldos Ferenc Szakgimnáziumban

·         Személy- és vagyonőr Szentesen, a Zsoldos Ferenc Szakgimnáziumban

·         Szociális gondozó és ápoló Makón a Návay Lajos Szakgimnáziumban

·         Óvodai dajka Csongrádi tagintézményünkben, a Sághy Mihály Szakgimnáziumban

Kérem, a részletekkel kapcsolatban keressem meg felnőttképzési ügyintézőinket. (62/202-475).

 

Külföldön el lehet-e helyezkedni a megszerzett végzettséggel?

 

Igen, az Európai Unióban is lehet érvényesülni, munkát vállalni. Szükséges hozzá Europass bizonyítvány megszerzése (http://europass.hu/allaskeresoknek). Bár elsődlegesen a hazai munkaerőpiacot kívánjuk erősíteni szakképzett hallgatóinkkal.

Mi a helyzet, ha nem szeretném kitölteni a kompetencia tesztet?

Nem kötelező a kitöltése, viszont mindenképpen hasznos, hiszen az eredmény segíthet a képzés megválasztásában. Semmi hátránya nincs a teszt kitöltésének, az eredmények nem kerülnek nyilvánosságra, azokat szigorúan csak az adott személlyel közöljük és beszéljük meg.

Kapok visszajelzést a kompetencia teszt eredményéről?

Természetesen.  Az Inkubátorházban felvesszük a látogató adatait, és kérésre elküldjük az eredményt.  Minden alkalommal közöljük személyesen is a teszt eredményét a visszatérő látogatóval. Ez utóbbit szerencsésebbnek és hatékonyabbnak tartjuk, hiszen meg tudjuk beszélni az esetleges hiányosságokat, és eszerint tudunk képzési irányt is ajánlani.

Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy Hódmezővásárhelyen a közeljövő?

Megkeresésére a következő tájékoztatást tudjuk nyújtani, melyben Vendéglátó eladó tanfolyam után érdeklődik. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a CSMK Szentesi Járási Hivatallal és Makói Járási Hivatallal együttműködve kíván Vendéglátó eladó tanfolyamot indítani szentesi és makói helyszíneken. Egyelőre Hódmezővásárhelyen nem tervezzük az indítást. Kérjük a honlapunkat folyamatosan figyelje, ahol az indítani kívánt képzésekről adunk tájékoztatást.

„Ha beiratkozok egy képzésre, biztosan kapok munkát?”

Garantálni nem tudjuk a biztos munkát, de az oklevéllel a kézben sokkal magabiztosabban, képzettebben tud az illető munkát keresni.  A sokoldalú, tanulni nem rest munkavállalók mindig és mindenütt előnyt élveznek.

Oldalak